(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Zapečený lilek
Potřebné ingredience
lilek, sunka, platky tvrdeho syra, kecup alebo parad.pretlak, paradajka, olivovy olej, sol, oregano
Postup přípravy
Lilek je po slovensky "baklazan"...to len keby som sa v texte pomylila :)
Lilek umyjeme, nakrajame na kolecka, osolime a nechame odstat, aby nebol horky,
asi o pol hodiny umyjeme,
kolecka poukladame na plech, ktory sme potreli olejom a dame do truby opiect z jednej...druhej strany (alebo opecieme na panvicke),
opeceny lilek rozlozime na dno zapekacej misky, potrieme kecupom alebo pretlakom, na to dame kolecka paradajky - nemusi byt vela alebo aj vobec, ak nemate, posypeme oreganom, na to poukladame platky sunky, a na to platky syra,
a postup este raz zopakujeme...opeceny lilek, kecup, paradajky,oregano, sunka, syr, a dame do truby piect az syr scervena, vyberieme a nechame trosku vychladit, aby sa dalo nakrajat... je to vyborne s varenymi zemiakmi alebo s bagetou (a ja to mam strasne rada aj studene)...
ked budem najblizsie robit, nafotim a rozpisem aj mnozstvo
Lilek umyjeme, nakrajame na kolecka, osolime a nechame odstat, aby nebol horky,
asi o pol hodiny umyjeme,
kolecka poukladame na plech, ktory sme potreli olejom a dame do truby opiect z jednej...druhej strany (alebo opecieme na panvicke),
opeceny lilek rozlozime na dno zapekacej misky, potrieme kecupom alebo pretlakom, na to dame kolecka paradajky - nemusi byt vela alebo aj vobec, ak nemate, posypeme oreganom, na to poukladame platky sunky, a na to platky syra,
a postup este raz zopakujeme...opeceny lilek, kecup, paradajky,oregano, sunka, syr, a dame do truby piect az syr scervena, vyberieme a nechame trosku vychladit, aby sa dalo nakrajat... je to vyborne s varenymi zemiakmi alebo s bagetou (a ja to mam strasne rada aj studene)...
ked budem najblizsie robit, nafotim a rozpisem aj mnozstvo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Bylinka1
(upraveno)
8. 6. 2008, 21:03
Poprvé jsem jedla lilek v Egyptě a ohromně mi chutnal,takže určo vyzkouším i ten slovenský
smoliga
(upraveno)
9. 6. 2008, 15:26
@Bylinka1
Je to naozaj moc dobre. Pozdravujeme, G+E